De landelijke inzamelactie van de regionale omroepen, Samen voor de Voedselbank, is tussentijds afgesloten met meer dan 722.000 ingezamelde producten. De regionale omroepen RTV Drenthe, Omroep West, RTV Oost, NH, Omroep Gelderland, Omroep Brabant en L1 zijn blij met alle aandacht en hulp vanuit de samenleving. 

In heel het land werden producten ingezameld. Vele supermarkten, bedrijven, scholen en instellingen gaven zichzelf op als inzamelpunt.

”De inzamelactie Samen voor de Voedselbank zorgde voor sociale binding en betrokkenheid in de regio; beide stonden bij deze actie centraal”, zegt een woordvoerder van de Stichting ROOS, het overkoepelende orgaan van de regionale omroepen. ”Ook de inzet van vrijwilligers bij de actie is van onschatbare waarde geweest.”voedselbank

Dit jaar deden zeven regionale omroepen mee aan de actie Samen voor de Voedselbank. In Drenthe zamelde RTV Drenthe 70.476 producten in en nog ruim 41.000 cheques. Bij Omroep West werden ruim 134.000 producten naar de inpakloods gebracht. In Noord-Holland werden bij NH 105.000 producten binnengebracht en in Gelderland stond de teller vrijdagavond op 112.034 producten.

Omroep Brabant en L1 eindigden donderdag 15 december al op respectievelijk 101.225 en 199.436 producten. Bij RTV Oost loopt de actie nog even door en wordt op kerstavond duidelijk wat de bewoners van de provincie Overijssel hebben gedoneerd.

”Alle regionale omroepen zijn trots op het behaalde resultaat en de steun die zij van kijkers, luisteraars en onlinebezoekers mochten ontvangen. Maar ook de donaties en hulp van diverse bedrijven, instellingen en gemeenten waren onmisbaar en hebben bijgedragen aan het succes van deze actie”, aldus ROOS.

 ♥ Laat niemand bepalen wat jij moet denken. Denk voor jezelf, bepaal voor jezelf, leer voor jezelf! (Ish Ait Hamou) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *