De Fietsroute Plus Groningen-Bedum is een schot in de roos. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de provincie Groningen. Fietsers geven de snelle fietsroute gemiddeld een 7,8; de veiligheid op het fietspad krijgt een 7,6. Bovendien geeft 25 procent van de ondervraagden aan, dat ze door de komst van het vernieuwde fietspad vaker de tweewieler pakken.

De Fietsroute Plus tussen Groningen en Bedum werd vorig jaar opgeleverd. Om te kijken of het fietspad voldoet aan de doelstellingen, liet de provincie een ‘belevingsonderzoek’ doen. Dat gebeurde onder ruim  vijfhonderd gebruikers van het fietspad.

In de plannen van de Fietsroute Plus werd als doel gesteld om het aantal fietsers tussen Groningen en Bedum te laten toenemen, de tevredenheid over de fietsroute te vergroten en de veiligheid te verbeteren.

Op dit moment maken dagelijks gemiddeld meer dan duizend mensen gebruik van de fietsroute. De ondervraagde fietsers zijn erg te spreken over de ‘vlakheid’ van het fietspad, de afwatering en de doorstroming op de fietsroute.

Een woordvoerster van de provincie Groningen geeft als kanttekening, dat het nog te vroeg is om vast te kunnen stellen of het aantal ongelukken op het fietspad ook daadwerkelijk is afgenomen. ”De cijfers daarvan zijn nog niet bekend.”

De ondervraagden zijn wel kritisch over de verlichting langs de fietsroute. Ze geven daarvoor een mager zesje, oftewel een 6-. Dat heeft te maken met de keuze van de provincie om niet langs de hele fietsroute verlichting te plaatsen in verband met het provinciale duisternisbeleid. Ook is het fietspad in een lichte kleur beton uitgevoerd, zodat het beter te zien is in het donker. De provincie onderzoekt nog of ze extra maatregelen neemt voor de verlichting.

Een Fietsroute Plus is een fietspad, dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden waardoor op afstanden tot vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto.

De Fietsroute Plus Groningen-Bedum is een van de zes Fietsroutes Plus die voor de provincie Groningen op het programma staan. Behalve deze fietsroute ligt er ook al een Fietsroute Plus naar Zuidhorn. Verder komen er nog dergelijke fietsroutes naar Ten Boer, Winsum, Leek en Haren en mogelijk naar Assen. De fietsverbinding naar Ten Boer wordt op dit moment aangelegd.

♥ Het leven is in één ding heel erg goed: je elke keer weer verrassen. (Bron: dagelijksegedachte.net)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *