Recreatieve fietsers zijn erg tevreden over hun fietstochtjes in Drenthe; ze geven daarvoor een hoog cijfer: een 8,4. Dat is het hoogste cijfer van Nederland; landelijk is het een 7,9. Opvallend is, dat veel mensen van buiten de provincie komt fietsen, namelijk 36 procent.

Bijna de helft van de recreatieve fietsers vindt wel, dat er nog het een en ander verbeterd kan worden aan het comfort van de fietspaden. Het gaat dan vooral om hobbels, boomwortels en gaten en kuilen in het wegdek. Dit geldt voor zowel e-bikers als voor andere fietsers.

Volgens de fietsers die geregeld door Drenthe toeren, zijn er eigenlijk drie verbeterpunten:

Fietsers waarderen Drenthe met een hoog cijfer. © Marketing Drenthe
Fietsers waarderen Drenthe met een hoog cijfer. © Marketing Drenthe

– Het comfort van de fietspaden (hobbels, boomwortels, gaten en kuilen) kan beter aangepakt worden;

– Er moeten meer bankjes en prullenbakken bij de fietspaden komen;

– Het onderhoud van de bewegwijzering kan beter; veel recreatieve fietsers missen bordjes langs de weg.

Steeds meer mensen rijden op een elektrische fiets, ook voor een recreatieve fietstocht. Uit de landelijke resultaten blijkt echter, dat ‘Nederland nog niet E-bike proof is.’ De huidige infrastructuur is nog niet ingesteld op de snelheid en wendbaarheid van de E-bike. Ook zijn de bewegwijzering, het bermonderhoud, het aantal oplaadpunten en het gedrag op het fietspad volgens deze doelgroep niet op orde.

De ANWB hield afgelopen zomer, samen met de Fietsersbond, de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform een enquête onder meer dan elfduizend recreatieve fietsers. Voor Drenthe vulden 746 mensen deze enquête in.

De samenwerkende fietspartijen willen, dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft en dat Nederlanders en toeristen kunnen blijven genieten van de variatie aan landschappen in Nederland.

”Drenthe wil fietsprovincie nummer 1 zijn door ‘voor te sorteren’ op de e-bike en een goed toeristisch product te bieden met kwalitatief goede fietspaden. Het kan de aanbevelingen in de rapportage gebruiken om het aanbod nog verder te verbeteren”, zeggen de onderzoekers.

♥ Ik heb veel problemen in mijn leven, maar mijn lippen weten het niet; ze glimlachen altijd. (Charlie Chaplin) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *