De Voedseltuin Westerkwartier in Opende krijgt van de provincie Groningen een startsubsidie van 25.000 euro. De groenten en het fruit uit de tuin worden geteeld voor alle voedselbanken in de provincie Groningen. Met de tuin wil de voedselbank mensen gezonder laten eten. De tuin wordt, zo is de verwachting, komend voorjaar in gebruik genomen.

De voedseltuin is een initiatief van Voedselbank Stad Groningen, in samenwerking met Voedselbank Westerkwartier. De kweker in Opende heeft 1 hectare grond, twintig kweekbakken en 9 tunnelkassen beschikbaar gesteld.

”Met enige renovatie heeft deze locatie veel mogelijkheden voor een professionele voedseltuin”, legt een woordvoerster van de provincie Groningen uit. ”De tuin kan straks zelfs vele keren meer produceren dan de 850 kratten groenten die worden geproduceerd door het succesvolle ‘Toentje’ van de gemeente Groningen en Voedselbank Stad.”groenten en fruit voor de honde 1

De kweker en de Voedselbank Westerkwartier willen samen de begeleiding en coördinatie van de vrijwilligers uitvoeren.

Het is de bedoeling dat de voedseltuin een plek wordt waar vrijwilligers zinvol bezig kunnen zijn. in samenwerking met de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn worden extra plekken aangeboden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden bestaan vooral uit het zaaien, oogsten en verwerken van voedsel. Deze activiteiten worden uitgebreid met educatie, foodclinics en imkerij.

De exploitatiebegroting 2017 bedraagt 38.500 euro. De vier gemeenten in het Westerkwartier betalen naar verwachting in totaal 38.500 euro voor twee parttime medewerkers om de vrijwilligers te begeleiden. De provincie Groningen heeft voor drie voedseltuinen in totaal 75.000 euro beschikbaar.

♥ Een bijzonder geschenk is niet altijd verpakt zoals je het verwacht. (Jonathan Lockwood Huie) Bron; dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *