Luisteraars over de hele wereld struinen al tientallen jaren de diverse omroepbanden af op zoek naar bijzondere radiozenders of vangen signalen op van stations die duizenden kilometers zijn verwijderd. Ze doen aan DX-ing. Als beloning voor het doorgeven van ontvangstrapporten aan de radiozenders, ontvangen ze een zogenaamde QSL-kaart.

Radio Sweden
© Radio Sweden International

Met ingang van het nieuwe winterseizoen stopt Radio Sweden met het afgeven van deze QSL-cards, zo meldt onder andere Media Network. Een beslissing die door menig DX´er wordt betreurd. Ook de programmaschema´s worden in principe niet meer gedrukt, maar zijn terug te vinden op de website van de Zweedse omroep.

♥Er zijn twee soorten mensen: rechtvaardigen die zich voor zondaars houden en zondaars die zichzelf als rechtvaardigen beschouwen. (Blaise Pascal, Frans wis- en natuurkundige en filosoof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *