Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht reikt dinsdag 6 december het 6500ste Politiekeurmerk Veilig Wonen uit; hij doet dat aan de bewoners van een huurwoning in de Johan Wagenaarkade in Utrecht-West.

De gemeente Utrecht werkt, onder het motto ‘Utrecht Veilig, dat doen we samen’, nauw samen met bewoners, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de Utrechtse woningcorporaties. Dankzij deze samenwerking wordt het aantal woninginbraken fors teruggedrongen.

Vijf jaar geleden maakte de gemeente Utrecht prestatieafspraken met de woningcorporaties teneinde zoveel mogelijk huurwoningen in Utrecht veiliger te maken en te voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).logoPKVWkleur

”De woningcorporaties hebben de afgelopen vijf jaar een groot aantal huurwoningen voorzien van het PKVW; daarmee is de prestatieafspraak van 6500 certificaten gehaald”, zegt een woordvoerster van de gemeente Utrecht.

”Utrechtse huizen voorzien van een PKVW-certificaat om woninginbraken zoveel mogelijk te voorkomen. is een belangrijk speerpunt in het programma ‘Utrecht Veilig.’ En dat het PKVW werkt, blijkt uit onderzoek. In 2015 is de kans op inbraak bijna de helft kleiner bij woningen met het Politiekeurmerk dan bij huizen zonder het keurmerk.”

Met behulp van het politiekeurmerk worden woningen beveiligd tegen woninginbraak; daarbij kan worden gedacht aan het aanbrengen van allerlei preventiemaatregelen, zoals het beveiligen van deuren en ramen. De woningcorporaties brengen de inbraakwerende maatregelen niet alleen aan bij nieuwbouwwoningen, maar ook bij renovaties van huurwoningen.

♥ De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. (Mohandas K. Gandhi) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *