‘Samen voor de Voedselbank.’ Dat is ook dit jaar weer het motto van de grote inzamelactie door een aantal regionale omroepen. Na de successen van de twee afgelopen jaren, hopen ze de opbrengst van vorig jaar, met een eindstand van 2,8 miljoen euro, te overtreffen.

De zeven deelnemende omroepen zamelen in hun eigen uitzendgebied weer zoveel mogelijk lang houdbare levensmiddelen in voor de voedselbanken. Alle kijkers, luisteraars en webbezoekers van RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Brabant, L1, NH en Omroep West worden opgeroepen mee te doen.

De inzameling van de producten gebeurt in samenwerking met de regionale voedselbanken, de inwoners en gemeenten, bedrijven en instellingen.voedselbank

Volgens de Stichting Roos, het overkoepelende orgaan van de regionale omroepen, leven zo’n 35.000 huishoudens in Nederland onder de armoedegrens. ”Elke dag weer is het een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten.”

”De Voedselbank biedt steun in de vorm van voedselpakketten, maar ook zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading. Vorig jaar werden zo’n 1,8 miljoen voedselpakketten uitgeleverd.”

Voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse Voedselbanken stak vorig jaar zijn enthousiasme over de actie niet onder stoelen of banken: ”Het is hartverwarmend wat hier gebeurt.”

De betrokkenheid met de samenleving staat in deze actie centraal; het stimuleert mensen om wat voor hun buurtgenoten te doen. Iedereen kan meehelpen. In heel het land worden inzamelpunten opgezet waar houdbare levensmiddelen gedoneerd kunnen worden.

Meer informatie over de acties van de diverse regionale omroepen is de lezen op hun afzonderlijke websites:

RTV Drenthe

RTV Oost

Omroep Gelderland

Omroep Brabant

L1

NH

Omroep West

♥  Jouw lot heb je niet in de hand, maar je kunt er wel iets moois op bouwen. (Zig Ziglar) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *