In de Statenzaal van het provinciehuis in Groningen is maandag 28 november een bijeenkomst over energieneutrale dorpen en buurten.

Een van de ambities in het Programma Energietransitie 2016-2019 is om vijf dorpen of buurten te helpen energieneutraal te worden.

De Groningse gedeputeerde Nienke Homan. © Provincie Groningen
De Groningse gedeputeerde Nienke Homan. © Provincie Groningen

Ongeveer 25 energie-initiatieven van betrokken inwoners en bedrijven uit de hele provincie komen daarvoor maandag samen.

Ze gaan met elkaar en met gedeputeerde Nienke Homan in gesprek om hun initiatief toe te lichten, te bespreken, ervaringen uit te wisselen en om advies te vragen. Na de bijeenkomst worden ten minste vijf dorpen of buurten uitgekozen; vanuit de provincie krijgen ze ondersteuning om energieneutraal te worden.

Tijdens het plenaire gedeelte van de bijeenkomst geeft Christiaan Zuidema antwoord op onder meer de vraag: ‘Energieneutraal dorp, waarom is het belangrijk?’ Zuidema is Universitair Docent Ruimtelijke Planning van de Rijksuniversiteit in Groningen.

♥ Woorden zijn ramen, of ze zijn muren. Ze veroordelen ons of bevrijden ons. (Ruth Bebermeyer) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *