Werknemers van Asser bedrijven die partner zijn van Assen Slim Bereikbaar, kunnen nu punten sparen door op de fiets naar hun werk te gaan. Deze zogenaamde Healthcoins kunnen zij vervolgens inwisselen voor kortingen op gezonde acties en producten bij lokale en landelijke bedrijven. Doel van de actie is om het gebruik van de fiets of e-bike voor woon-werkverkeer te stimuleren.

De actie ging van start bij Swedish Match in Assen. © Gemeente Assen
De actie ging van start bij Swedish Match in Assen. © Gemeente Assen

Wethouder Harmke Vlieg-Kempe gaf vanmorgen het startsein voor deze actie; ze deed dat door een grote Healthcoin te overhandigen aan HR-manager Esther Bloeming van Swedish Match.

Bij de deelnemende bedrijven komt in de fietsenstalling een speciale sensor, de iBeacon. Medewerkers downloaden vervolgens de healthcoin-app op hun smartphone of tablet. Door langs deze sensor te fietsen, ontvangen ze automatisch punten. Per dag kunnen zij op deze manier tien punten sparen. Assen Slim Bereikbaar stelt tot augustus 2017 40.000 punten beschikbaar. Tijdens en na deze actie kunnen de aangesloten bedrijven zelf punten inkopen.

Healthcoins is een product van de Asser ondernemer Mike van Holsteijn; hij levert met zijn bedrijf Healthcoin de technologie. Het Asser bedrijf Ultracasting van Stephan Haalboom levert de sensoren.

♥ Als je stopt met beschuldigen kan verdriet worden omgezet in een kracht die verenigt in plaats van verdeelt. (Viveca Sten) Bron: dagelijksegedachte.net .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *