Liefhebbers van Nederlandse (en Vlaamse) muziek konden afgelopen zomerseizoen iedere zondagavond luisteren naar Hollands Palet op 6005 kHz in de zogenaamde Europaband. Het programma werd op hetzelfde tijdstip, van 20.00 tot 21.00 uur, ook uitgezonden via Vahon-radio op de middengolf, op 1566 kHz.

Hoewel de uitzendingen op de korte golf zorgden voor veel reacties van luisteraars uit geheel Europa, is Hollands Palet onlangs gestopt op de 6005 kHz. De donkere avonden zorgen er namelijk voor dat de uitzendingen, met gering vermogen, worden ‘weggedrukt’ door andere zenders. Het leek er daarom op dat de luisteraars tot eind maart, het begin van de zomerprogrammering én de zomertijd, zouden moeten wachten op hun favoriete Nederlandstalige muziek.

De studio van Hollands Palet met presentator Ger Kruger.
De studio van Hollands Palet met presentator Ger Kruger.

”De luisteraars kunnen binnenkort echter toch weer gewoon afstemmen op Hollands Palet via de korte golf”, laat een van de presentatoren, Wim Zonneveld, mij weten.

”We hebben besloten om een ander programma te maken dan de uitzending die we op zondagavond op Vahon verzorgen. Vanaf zondag 22 november is Hollands Palet nu iedere zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur te horen op de 6005 kHz.”

logo radio Amathusia-01En het mooie hiervan is bovendien dat de uitzending van Hollands Palet direct volgt op de uitzending van Radio Amathusia, (een duurzaam geluid uit Gasselte in een duurzame gemeente Aa en Hunze) iedere zondagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. ,,Er zijn dan twee uur lang Nederlandstalige programma’s op de 6005 kHz”, zegt Wim. ,,Vanaf het begin van de zomertijd ga ik dan weer naar 20.00 uur.”

En daar ben ik natuurlijk ook blij mee: twee Nederlandstalige programma’s op de vroege zondagmiddag te midden van alle andere uitzendingen in diverse talen; bovendien twee uitzendingen met twee heel verschillende doelgroepen, maar wel met de mogelijkheden die de korte golf biedt. Een win-win-situatie heet dat.

Ook het Spaanse Radio Mi Amigo zendt op verschillende tijdstippen in het Nederlands (en andere talen) uit, onder meer ook op de 6005 kHz; meer informatie op www.radiomiamigointernational.com

♥ Elke tijd heeft zijn taak. Door deze op te lossen, komt de mensheid weer een stapje verder. (Heinrich Heine) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *