Meer dan zeventig jonge landbouwers in de provincie Groningen kunnen rekenen op een subsidie om hun bedrijf duurzamer te maken. Ze deden daarvoor een beroep op de Jonge Landbouwersregeling. Er kwamen 86 aanvragen binnen waarvan er 74 zijn goedgekeurd.

Met de regeling krijgen jonge boeren tot 40 jaar een steuntje in de rug om hun bedrijf door te ontwikkelen voor of na een bedrijfsovername. Er is voor 800.000 euro aan subsidie beschikbaar gesteld.

Het geld wordt onder meer gebruikt voor de installatie van zonnepanelen, kleine windmolens en precisiebemesting. De boeren konden hiervoor een bijdrage krijgen van maximaal 20.000 euro per aanvraag.

De jonge boeren krijgen maximaal 20.000 euro per aanvraag.
De jonge boeren krijgen maximaal 20.000 euro per aanvraag.

”De Jonge Landbouwersregeling gaat van 1 december 2016 tot 15 januari 2017 voor de tweede keer open”, zegt een woordvoerster van de provincie Groningen.

”De regeling blijft in hoofdlijnen gelijk, maar het aantal categorieën waarvoor men een aanvraag kan indienen, is uitgebreid. Mensen die nog geen bijdrage vanuit de regeling hebben ontvangen of hebben aangevraagd, kunnen een aanvraag indienen.”

De provincie Groningen is blij, dat jonge boeren goed gebruik hebben gemaakt van de regeling. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stoppen in Nederland 15.000 boeren op termijn; ze hebben geen opvolger. In Groningen heeft echter ongeveer  50 procent van de akkerbouwbedrijven en 65 procent van de melkveebedrijven wel een opvolger. De provincie Groningen hoopt deze opvolgers nu te kunnen helpen in de periode van bedrijfsovername.

Meer informatie over de regeling en de investeringscategorieën is te lezen op de website van SNN. Deze zorgt voor de uitvoering van de Jonge Landbouwersregeling.

♥ Je kunt maar op twee manieren leven: alsof niets een wonder is of alsof alles een wonder is. (Albert Einstein) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *