Het is een flinke klus, maar de eerste bollen zijn geplant van bloemenmozaïek Dutch Design in de Keukenhof. Zeven miljoen bloembollen worden in de grond gestopt; komend voorjaar moeten ze zorgen voor een grote bloemenpracht.

Het Keukenhofthema voor 2017 is Dutch Design en dat wordt uitgebeeld in het bloembollenmozaiek, een van de hoogtepunten van het komende themajaar. Ook de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen staan helemaal in het teken van dit thema. Twee van de inspiratietuinen zijn er eveneens aan gewijd.

”Dutch Design kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid, gecombineerd met innovatieve oplossingen”, legt een woordvoerster van de Keukenhof uit. ”Bekende kunstenaars, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design.”

De tuinmannen bezig met een mega-klus: 80.000 bloembollen planten. © Keukenhof
De tuinmannen zijn begonnen aan een mega-klus. © Keukenhof

”Ook nu worden Hollandse ontwerpers wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ontwerpen op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Zij zijn de inspiratiebron voor het thema in het komende Keukenhof-seizoen.

Het bloemenmozaïek toont een op Mondriaan gebaseerd schilderij, gecombineerd met design stoelen. Het mozaïek wordt in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter en daarvoor zijn 80.000 bloembollen nodig: tulp, muscari en krokus.

Om dat alles te zien, is nog wel enig geduld nodig: de Keukenhof opent de deuren op 23 maart, tot en met 21 mei.

♥ Jaag niet achter succes aan, maar wordt een persoon die succes aantrekt. (Jim Rohn) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *